Bakış, Bilgisayar Teknolojisi Dergisi, Sayı 8


 










Bakış, Bilgisayar Teknolojisi Dergisi, Sayı 8

YÖNETİMDE

MİKROBİLGİSAYAR

UYGULAMALARI

 

G. David GARSON

North Carolina State University Dekan Yrd

 

Kamuoyunca ve basımca mlkmbilçisayann ger^d'-ğı buyü^ yeniükler tahışıiadursun, yöneticilerin çğu bürolarında bunu çok az görmektedirler. Dakt''.o makınaian ko;imo işlenciliğin yolunu açmıştır. Fa­kat mikrobilgisayarın yönetic:r:ın masasında yoğal­ması yaygın bir durum değildir.

Kamu kesiminde mikrobilgisayarların gelişimi bazı unsuıiara bağlıdır.

Bilgisayarın çalışma verimliliğin! arttırdığı kabul edilmekteyse de özellikle devlet bütçesinde kay­nak s/k:mısı çek'ien dönemlerde sayısının arıtml-masi kolay o^mamaktaaır.

Bilgisayarın sat.n alınmasının mümkün olduğu du­rumlarda bile, bir diğe' sorun ortaya şıkmaktad/. Yöneticilere bilgisayar konusunda danışmanlık ya­pan uzmanlar, mikrobilgisayarların alınması yerine büyük sistemleri cnerebilmektedirler. Bunun sonu­cunda, büyük sistemlerle teknik açıdan (kapasite, hız vd.) mkaceı edemeyen mikrobilgisayarların sa­tın alınması gerçekleşememektedir.

Diğer nedenleri şöyle sayabiliriz:

    Kamu yönetimi okullarında mikrobilgisayar öğ­retimi yaygın değildir,

    Yöneticilerin bu konuda kendilerine güveni ek­siktir.

    Mikrobilgisayar a'anında hızlı değişiklikler ol­maktadır. Yöneticiler 'ortalık yat.şıncaya dek* bekle­meyi yeğlemekte-rmr.

Böylelikle mikrobilgisayarlardan e;de edilmesi olası kazançlar yitip gıtmektedr. Bugün için mikrobilgi­sayarlar yöneticilerin çok işine yarayab'iir. Yakın ge­lecekte 'se yönetse; işıovlerln yerine getirilmesinde büyük sistemlerle rekabet ediyor olacaktır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUTOLISP DOSYALARININ KALICI KULLANIMI

AUTOLISP PROGRAMLARINI ÇALIŞTIRMAK

MS Access Veritabanı Tablosuna Visual Basic ile Veri Eklemek